Ministerul Educatiei si Cercetarii Activitatea de Cercetare
Programul Cercetare de Excelenta
CEEX 2006
Stimate Coleg/Colega Evaluator ....,

Dorim să vă multumim pentru disponibilitatea / acordul Dumneavoastră de a participa la evaluarea propunerilor de proiecte din cadrul programului „Cercetare de Excelenţă” - CEEX – Competitia 2006.

Dupa cum stiti, prin acest program se urmareste promovarea excelentei in activitatile de cercetare-dezvoltare din Romania precum si racordarea sistemului national de CDI la Aria Europeana a Cercetarii. Consideram ca proiectele ce vor fi finantate trebuie sa dovedeasca, atat prin continut (teme, obiective, activitati, metodologie, rezultate asteptate) cat si prin capacitatea echipei de cercetare (stiintifica si manageriala) ca exista potentialul necesar obtinerii unor rezultate de excelenta.

Finantarea proiectelor se face pe baza ierarhizarii obtinute in urma evaluarii facute de catre evaluatori independenti. Criteriile de evaluare sunt aceleasi indiferent de aria tematica.

In acest context rolul Dumneavoastră, ca expert, este esential.

Va rugam sa acordati o atentie deosebita eligibilitatii proiectului avand in vedere atat aspectele formale cat si, mai ales aspectele de fond atunci cand veti decide asupra eligibilitatii unui proiect. Fiti fermi in decizia Dumneavoastră; justificati neeligibilitatea. Evaluarea pe care Dumneavoastră o faceti, prin punctajul acordat va determina ierarhizarea proiectelor. Acordati punctajele pe baza analizei atente a proiectului, utilizand criteriile din fisa de evaluare. Proiectele care nu ating minim 70 de puncte la evaluare sau nu obtin punctajul minim stabilit pentru fiecare criteriu in parte sunt eliminate din competitie.

Aveti in vedere importanta aprecierileor / observatiilor /comentariilor consemnate de Dumneavoastră in fisa de evaluare! Acestea au rolul de a motiva punctajele acordate dar se constituie si in recomandari importante pentru echipa ce a propus proiectul. Faceti aceste comentarii asa cum ati dori sa fie facute pentru un proiect propus de Dumneavoastră spre finantare. Tineti cont ca fisa de evaluare reflecta si experienta si calitatea evaluatorului.

Actionati cu profesionalismul care v-a recomandat ca evaluator.

Este important sa analizati proiectele si din punct de vedere financiar si, eventual, sa faceti propuneri pentru reducerea unor cheltuieli inutile sau a caror costuri au fost supraevaluate, prin anularea activitatii / activitatilor corespunzatoare, fara afectarea obiectivelor principale ale proiectului.

Cu convingerea ca recomandarile facute vor contribui la desfasurarea cat mai buna a procesului de evaluare, asteptam cu interes implicarea Dumneavoastră, ca evaluator.

Procesul de evaluare a propunerile de proiecte se defasoara in perioada 7 martie - 5 mai 2006, astfel:

- 7 martie - 9 aprilie 2006, evaluare la nivel individual;
- 11 aprilie – 18 aprilie 2006 , evaluare in panel pentru stabilirea consensului;
- 18 aprilie – 5 mai 2006 finalizarea evaluarii.
Va rugam ca in intervalul 20 -27 februarie sa ne transmiteti confirmarea disponibilitatii Dvs. de a face evaluarea unor propuneri de proiecte conform calendarului prezentat.

Dsiponibilitate
da, sunt disponibil    nu sunt disponibil

Va rugam sa completati adresa valida de e-mail pentru a putea coresponda in timpul procesului de evaluare:

Va multumim anticipat,
Cu alese ganduri,
Anton ANTON
Presedinte - Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica