Evenimente
 

Sesiune informativa





 
 
 

Situatia evaluarii propunerilor de proiecte din cadrul programului Cercetare de Excelenta, CEEX 2005, modulul 1 - Proiecte de cercetare ? dezvoltare complexe, la data de 28.07.2005 este urmatoarea:

- 440 propuneri de proiecte cu 3 evaluari la nivel individual finalizate;

- 520 propuneri de proiecte cu 2 evaluari la nivel individual finalizate;

- 275 propuneri de proiecte cu o evaluare la nivel individual finalizate;

- 63 propuneri de proiecte fara nici o evaluare la nivel individual finalizata.

 

Evolutia procesului de evaluare:

15 iunie definitivarea bazei de date cu experti evaluatori rezultata prin concatenarea bazelor de date cu experti puse la dispozitia MEdC de catre coordonatorii programelor nationale de cercetare si de granturi; Baza de date rezultata este constituita din 3568 evaluatori si este disponibila la adresa http://www.mct-excelenta.ro/?id=430

 

16 iunie ? 23 iunie - fiecare expert din baza de date a fost solicitat prin email la adresa de email inregistrata in baza, sa-si exprime disponibilitatea/acordul de a participa la procesul de evaluare in conformitate cu termenii din Contractul de Expert; In urma acestui mesaj 1384 de experti si-au exprimat acceptul de a participa la procesul de evaluare.

 

27 iunie ? 30 iunie ? depunerea propunerilor de proiecte la sediul MEdC - 1328 propuneri de proiecte pentru acest modul;

 

4 iulie ? 7 iulie ? constatarea eligibilitatii administrative a propunerilor de proiecte;

 

7 iulie ? 11 iulie ? alocarea unui numar de 3 experti evaluatori pentru fiecare propunere de proiect declarata eligibila, procesul de alocare folosind o procedura software dedicata. Au fost impuse urmatoarele conditii de alocare:

  1. fiecare propunere de proiect trebuie sa fie evaluata de un expert din mediul economic, un expert din institutele de cercetare si un expert din universitati; ? aceasta conditie a fost valabila pana la epuizarea numarului de evaluatori existent;
  2. evitarea conflictelor de interese;
  3. un numar de max. 10 propuneri de proiecte alocate pentru un evaluator, acest numar a fost suplimentat dupa caz.

 

12 iulie, cu o intarziere de 6 zile fata de calendarul initial anuntat, a fost deschis accesul fiecarui evaluator la pagina proprie de evaluare prin transmiterea prin email a datelor de autentificare (utilizator si parola individuala);

 

In perioada 12 - 15 iulie au fost refuzate 420 evaluari individuale din diferite motive (declinata competenta, incompatibilitate cu cerintele din Contractul de Expert etc);

 

In perioada 15 - 17 iulie a avut loc realocarea propunerilor de proiecte neacceptate spre evaluare;

 

In perioada 17 - 19 iulie au fost refuzate un alt numar de 374 evaluari individuale din diferite motive (declinarea competentei, incompatibilitate cu cerintele din contractul de expert etc) care au fost realocate in perioada imediat urmatoare.

 

Aceste refuzuri precum si realocarea acestora catre alti evaluatori au dus la o noua intarziere in desfasurarea procesului de evaluare.

 

Etapa I a procesului de evaluare la nivel individual a fost finalizata in data de 28 iulie 2005 ora 8:00, posibilitatea completarii fiselor de evaluare fiind restrictionata.

 

Pentru proiectele cu 3 evaluari individuale, finalizate in aceasta etapa, procesul de evaluare on-line a continuat cu faza de evaluare in panel (stabilirea consensului). Pentru aceasta etapa datele de autentificare in pagina de evaluare au ramas neschimbate. Evaluarea in panel se desfasoara in perioada 28 iulie ? 26 august 2005, ora 24:00.

 

Analizand in acest moment procesul de evaluare on-line realizat in proportie de 67.6% si tinand cont si de constrangerile de timp existente, se poate aprecia ca s-a obtinut un rezultat bun pentru noua procedura de evaluare implementata.

 

Avand in vedere ca marea majoritate a evaluatorilor ne-au comunicat ca nu mai sunt disponibili pentru activitatea de evaluare in luna august s-a decis reluarea procesului de evaluare pentru acest modul in data de 29 august cu etapa a II-a.

 

Daca incepand cu luna iunie 2005 nu ati primit e-mailurile noastre in legatura cu programul Cercetare de Excelenta si va regasiti in Baza de Evaluatori (http://www.mct-excelenta.ro/?id=430) va rugam sa transmiteti un mesaj la adresa office@mct-excelenta.ro confirmand disponibilitatea Dvs. de a participa la urmatoarea runda de evaluare in perioada 29 august ? 15 septembrie, precum si adresa Dvs. de email valida care va fi utilizata in comunicarile ulterioare.

 

Speram ca vom avea intreg sprijinul Dvs. in implementarea programului Cercetare de Excelenta. Tinem in mod deosebit sa multumim inca o data tuturor evaluatorilor care au depus eforturi in aceasta perioada, nu tocmai propice pentru activitatea de evaluare.

 

Anton Anton

Secretar de Stat


 
 
Comunicate
 

Datorita numarului mare de proiecte si a numeroaselor probleme referitoare la adresele de e-mail ale directorilor de proiecte, aparute in procesul de expediere a rapoartelor de consens, perioada de depunere a contestatiilor va fi prelungita pana in data de 26.06.2006 la ora 17:00.





 
 
 
 
Noutati
 

PLata experti CEEX pentru competitia 2006





ANUNT FOARTE IMPORTANT

In urma analizei executiei bugetare la nivelul ANCS, dupa primul semestru al anului 2006, a rezultat un supliment financiar ce a permis acceptarea la finantare a inca 64 de proeicte din lista de rezerva, cu punctaje intre 87.00 si 86.00 exclusiv






Rezultatele finale si formularele pt. contractare - Competitia Aprilie 2006 - Modulul 2





Rezultatele finale pentru Competitia Aprilie 2006 - Modulul 3





Rezultatele Competitiei Ianuarie 2006 - Modulul 1





Lista cu rezultatele finale la M4.





Calendarul Competitiei CEEX 2006, pentru Modulul I si Modulul IV





 
 
 

Harta site | Contact | Despre

© 2005 Copyright UEFISCSU